Wat zijn acrylnagels:

Acrylnagels worden gemaakt uit een combinatie van vloeistof (liquid) en poeder. Deze worden samen gevoegd en er ontstaat een kneedbaar bolletje. Acryl is een harder product, geschikt voor mensen die bijvoorbeeld nagelbijten of voor mensen die hele harde of zachte nagels hebben. Hierbij kunnen de nagels verlengt worden naar de gewenste lengte.

Hoe zit een behandeling eruit:
Uw handen worden eerst gedesinfecteerd, daarna worden de nagelriemen naar achter geduwd met het daarvoor bestemde instrumenten. De dode huid rondom de nagel word verwijdert. Met een zachte grit vijl wordt de nagel dof gemaakt. Heeft u gekozen voor versteviging van uw eigen nagels (overlay) dan wordt deze eerst in model gevijld. Maar misschien heeft u gekozen om uw nagels te verlengen dan wordt er een sjabloon onder uw nagelrand gezet en wordt er besproken welke maat u zou willen. Daarna wordt er een bonding op uw nagel gestreken dit is om een betere hechting te krijgen met de acryl. Zodra dit is opgedroogd wordt het eerste bolletje acryl aangebracht om de basis van de nagel te maken. Na de uitharding aan de lucht wordt er een tweede bolletje aangebracht. Zodra deze is uitgehard wordt er gekeken hoe de nagel zich gevormd heeft en zo nodig wordt er een nieuw bolletje acryl aangebracht en uitgehard. Na de uitharding worden uw nagels terug in model gevijld en dof gemaakt voor de gelpolish, nail-art en/of top-coat. Na uitharding van de top coat in de Ledlamp worden uw nagels ingesmeerd met nagelriemolie en uw handen in gemasseerd met speciale handcrème.

Nabehandeling:
Afhankelijk van de groei van uw nagels, is het noodzakelijk om de kunstnagels na te behandelen. Dit gebeurt tussen de 3 á 4 weken, hierbij wordt het oude product deels verwijderd en uw nagels worden terug in model en korter gevijld en daarna opnieuw opgebouwd.