Hieronder vindt u een aantal handige tips en tricks!

• Pas op met agressieve reinigingsmiddelen zoals chloor, ammoniak enz. Wanneer u hier uitgebreid mee gaat schoonmaken/reinigen kunt u ”lifting” krijgen en zelfs de kunstnagels verweken. TIP! gebruik plastic handschoenen! ( Uiteraard kunt u wel gewoon met uw nagels zwemmen in een zwembad of in bad/douche)

• Wanneer u kunstnagels heeft, knip deze nooit wanneer u ze korter wenst. Vijlen is de manier om barsten, scheuren, scherpe randen en dus ernstige beschadiging te voorkomen.

• Wanneer u besluit uw acryl/gelnagels te willen verwijderen, doe dit nooit door te ”soaken” in pure aceton. Aceton rooft alle vetten uit uw nagelplaat en nagelriemen in de “lange” tijd die de acryl nodig heeft om te verweken. Laat ze goed en professioneel verwijderen in uw salon.

• Wanneer u besluit uw nagels te verwijderen wordt aangeraden om de nagels er zeker niet af te “peuteren” dit zorgt er voor dat wanneer u ze er af scheurt, u uw eigen laagjes van uw nagelplaat meeneemt en u een zéér dunne en gevoelige nagel kunt overhouden. TIP! maak een afspraak om ze op een goede en VEILIGE manier te verwijderen.
• Wanneer u besluit uw nagels te lakken, gebruik dan altijd een basecoat! Mocht u dit niet doen dan heeft u kans dat het pigment van de nagellak in uw eigen nagels of gel/acryl trekt.

• Het kan een keer voorkomen, dat door bijv. het gebruik van agressieve middelen, of door een bepaald medicijngebruik uw kunstproduct gaat “liften”. Dit houd in dat het randje bij uw nagelriem loslaat. Ga zeker NIET zelf lijmen, plakken met pleisters of zelf creatief aan de slag, wanneer u dit doet heeft u hoge kans, dat er vocht en bacteriën onder de nagel blijft zitten en het dé perfecte plek is om een schimmelnagel te creëren. TIP! maak snel een afspraak om uw nagel veilig en professioneel te herstellen.

• Laat uw kunstnagels na 3 a 4 weken bijvullen, om breken en andere ongemakken door een té lange lengte en “uitgroei” te voorkomen. Dit hangt uiteraard af van de groeisnelheid van uw natuurlijke nagel. Nadat u een aantal keer in de salon bent geweest zult u merken welke tussenperiode het beste bij u past en kunt u met dit wetende uw eigen tussenperiode bepalen.

• Gebruik uw kunstnagel niet om blikjes te openen! Dit kan zorgen dat uw nagel ernstig breekt. TIP! doe het met de zijkant van uw vinger of pak een ander voorwerp.

• Het kan zijn dat u allergisch bent voor acryl/ gelnagels. Dit herkent u aan jeuk, rode bultjes en rood aanzien rond de nagelriemen. Wanneer u het vermoeden heeft dat u een allergie heeft, neem dan onmiddellijk contact op om te kijken of uw vermoeden juist is en om uw acryl/ gelnagels te laten verwijderen.

• Knip uw nagels nooit met een nagelschaar of nagelknipper. Daardoor is er meer kans dat uw nagels scheuren of breken. Gebruik de juiste nagelvijl om de lengte van uw nagels aan te passen.

• Smeer uw handen meerdere keren per dag in met een handcrème en masseer 2 tot 3 maal daags uw nagelriemen in met nagelriemolie om deze soepel en in goede conditie te houden.

• Bij zowel lange als korte nagels is het belangrijk om uw nagels schoon te houden omdat het een broedplaats van bacteriën is. Dit gaat het makkelijkst met een harde nagelborstel.

• Als u uw nagels steeds stoot is dat een teken dat ze te lang zijn. Laat ze door uw styliste korter zetten!

Mocht u nog vragen hebben neem dan gerust contact op.
Al uw vragen zijn van harte welkom!